SeinaJoki Çalışma Ziyareti

Finlandiya’daki yetişkinlere yönelik mesleki eğitim uygulamaları ile ülkemizdeki benzer kurumlardaki yetişkinlere yönelik mesleki eğitim uygulamalarının benzer ve farklı yönlerini tespit ederek, iyi örneklerin ülkemizde uygulanabilir hale getirilmesini amaçlayan “Yetişkin Mesleki Eğitiminde Finlandiya Örneği ( YETMEFO )” isimli projemiz kapsamında ikinci hareketlilik 05-11 Mayıs 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Bu hareketlilik kapsamında, Finlandiya’nın Seinajoki şehrine çalışma ziyaretinde bulunulmuştur. Her biri kendi alanında isim yapmış birçok kurumun yerel ortak olarak yer aldığı Projede, yerel ortaklarımızın katılımcıları, çalışma ziyaretinde aktif katılım sağlamışlardır.

 

Çok geniş bir yelpazeye hitap eden, dolayısıyla temsil çeşitliliğine özen gösterilen projenin ikinci hareketliliğine Fatih İlçe Milli Eğitim Müdürümüz  Şeref ÇALIŞIR, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Erol DEMİR, Fatih İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Umut KUZU ve Adnan GÜMÜŞ, Fatih İlçe MEM Ar-Ge sorumlusu Esen ER, Fatih İlçe MEM AB projeler bölüm şefi Türkan KARAKOÇ, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge temsilcisi Hasan Uğur TATLI, Fatih Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Ercüment DEMİRKOL, Mustafa Nevzat Pısak Mesleki Eğitim Merkezi öğretmeni fethi BÜYÜKÖZTÜRK, Eminönü Halk Eğitim Merkezi İngilizce Öğretmeni Bayram ERKUL, İSMEK Genel Koordinatör Yardımcısı  Esin AKDEMİR, Bilge Adam Eğitim Müdürü Başak DEMİR katılım sağladılar.

 

Oldukça verimli geçen bir haftalık Çalışma Ziyareti kapsamında, yetişkin mesleki eğitimi alanında büyük başarılar sağlayan proje ortağımız Seinajoki Yetişkin Eğitim Merkezi, SEDU’nun, genel merkezi gezilmiş ve Teknik, Dil, Bilgisayar, İşletme, Metal, ve Ahşap bölümleri hakkında detayli bilgi alınmıştır. SEDU personeli tarafından Fin Eğitim sisteminin tanıtımı yapılmıştır. Sedu’nun projeleri, proje sonuçları, kalite yönetimi, girişimcilik ilişkileri, girişimcilik eğitimi ve promosyonu, çıraklık eğitimi hakkında prezantasyonlar yapılmıştır.

İlmajoki kampüsünlerinde Kültür ve Tarım bölümü, Teknik bölüm ziyaret edilmiş ve kampüslerdeki eğitim hakkında bilgi alınmıştır. Seinäjoki Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ziyaret edilmiş Üniversitenin bölümleri, işleyiş ve projeleri ile ilgili bilgi alınmıştır. Güney Ostrobothnia bölge konseyinde düzenlenen toplantıda konseyin yapısı, çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi edinilmiştir. Uluslarası Kuortane Spor Enstütüsü tesislerine gidilmiş tesis alanı gezilmiş, çalışmalarıyla ilgili bilgi edinilmiştir. Tüm bu ziyeretler esnasında ülkemizde yapılan uygulamalarla benzer ve farklı yönler üzerine konuşulmuş, değerlendirmeler yapılmıştır. Gelecekteki muhtemel projeler, işbirliklerine sıcak bakılmış, proje fikirleri geliştirilmiştir. Programın son günü Sertifika Töreni gerçekleşmiştir. Boş vakitlerde Şehir merkezi, Alvar Aalto merkezi ve yeni kütüphane binası gezilmiştir.

 

Yorum bırakın